Kuopion kansalliset käyty

Miesten +75kg sarja
Kata tytöt
Miehet, avoin

Hämeenlinnan Karateseuran kisajoukkue osallistui kauden ensimmäiseen Suomi Cup osakilpailuun tuloksena yksi kulta, yksi hopea ja yksi pronssi.

Kisajoukkueen parhaasta suorituksesta vastasi Niko Mantere, joka voitti miesten +75kg sarjan antamatta vastustajilleen pistettäkään. Ensimmäiseen otteluun Mantere sai vastaansa Sportskaraten Antti Tuomisen. Varovainen ottelu päättyi pistein 2-0. Toisessa ottelussa Mantere otteli Imatran Arttu Venäläisestä 3-0 voiton. Ratkaisevaan otteluun Mantere sai vastaansa paikallisen Kuopion Karateseuran Eetu Tuovisen. Mantereen hallinnassa ollut ottelu päätyi tasapisteisiin 0-0 ja otteluvoitto ratkaistiin äänestyksellä Mantereelle.

Mantere jatkoi urakkaansa vielä miesten avoimessa sarjassa, jossa Mantere eteni arvalla suoraan toiselle kierrokselle Sportskaraten Jani Karkkulaista vastaan. Tasainen ottelu päättyi pisteisiin 1-1, mutta ensimmäisen pisteen edulla Karkkulainen vei otteluvoiton. Kakkulaisen edettyä finaaliin aukesi Manterelle paikka pronssiotteluun, johon toisesta lohkosta itsensä taisteli Arttu Venäläinen. Pronssiottelu päättyi 3-0 pistein Mantereelle.

Luna Minne sai alle 14-vuotiaiden katasarjassa vastaansa Oulun Ronja Rajalan, josta Minne otti selvän 5-0 voiton. Oululainen Eeva Hannu kohtasi Minnen samoin 5-0 tuloksin. Annukka Jylhänkangas ei kuitenkaan taipunut Minnelle, vaan vei otteluvoiton pistein 5-0 Ouluun. Näin Minnelle hopeaa.

Alle 14-vuotiaiden yhdistetyssä ottelusarjassa kilpaillut Ilona Haakana otteli ensimmäisellä kierroksella hienon 4-0 voiton Eeva Hannusta. Toisella kierroksella Haakana sai vastaansa Annukka Jylhänkankaan, joka vei ottelun nimiinsä pistein 7-0. Pronssiottelussa Haakana kohtasi Selina Heikkisen, joka voitti tiukan ottelun pistein 2-0 ja näin jätti Haakanan neljänneksi.

Alle 12-vuotiaiden katasarjassa kilpaillut Sofia Purhonen koki Alva Hannua vastaan niukan 2-3 tappion. Hannun oteltua itsensä finaaliin pääsi Purhonen keräilyotteluihin. Ensimmäisessä ottelussa Purhonen voitti Onerva Alatalon pistein 4-1. Pronssiottelussa kuitenkin vastaan asettunut Oona Jylhänkangas oli parempi 4-1 pistein. Näin Purhosen sijoitus myös neljäs. Samassa sarjassa kisannut Nika Kuusi koko ensimmäisellä kierroksella tappion pronssille taistelleelle Jylhänkankaalle.

Alle 14-vuotiaiden alle 55kg sarjassa kilpaillut Jimi Mantere sai vastaansa kovia vastuksia ja hyvää harjoitusta, vaikka otteluvoittoja ei tällä kertaa kovatasoisista vastustajista aivan irronnutkaan.