Karateseura menestyi Orimattilassa

• Time to read 1 minute
orimattila2019

Hämeenlinnan Karateseuran joukkue saalisti Orimattilan kansallisista 3 hopeaa ja henkilökohtaisen ja joukkuekata pronssin.

Maximiliam Ollila aloitti sarjansa U18 +68kg edeten arvalla suoraan toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella Ollila kohtasi Imatran Arttu Koskisen. Ollila otti ottelun heti alkuun haltuunsa ottelun päätyttyä lopulta pisteisiin 5-0. Finaalissa Ollila kohtasi Ylöjärven Miikka Salosen. Ollila hallitsi myös finaaliottelua ja otti myös ensimmäisen pisteen edun itselleen. Vähäpisteinen ottelu ratkesi Salosen pisteen arvoiseen lyöntiin aivan ottelun loppuhetkillä ja Ollilalle näin tulokseksi hopeaa.

Ensimmäistä kertaa U16 ikäluokassa kilpaileva Ella Nylund otteli sarjassa -54kg heti hienosti hopealle. Ensimmäisessä ottelussaan Nylund kohtasi Helsingin Saimi Nikanderin, joka joutui toteamaan Nylundin paremmakseen pistein 4-2. Semifinaalissa Nylund kohtasi Mäntsälän Isabella Koskiksen, josta Nylund otti voiton pistein 4-0. Finaaliin vastaan asettui Lahden Kiia Koponen. Finaaliottelussa Koponen osasi käyttää hyvin ulottuvuutensa edukseen ja tällä kertaa sarjan voitto meni Lahteen pistein   8-0.

Sarjassa U10 kata tytöt Hämeenlinnasta kilpaili Sofia Purhonen, Kiira Kopra ja Aada Roine. Roine kohtasi ensimmäisellä kierroksella Oulun Hannu Alvan Oululaisen 2-1 lipuin päättyneessä ottelussa. Alvan oteltua sarjan finaaliin, Roine eteni keräilyihin kisaamaan pronssista. Pronssiottelussa Roine kukisti Lahden Pinja Wedman lipuin 3-0.

Toisessa lohkossa Kiira Kopra kohtasi Oulun Olivia Jylhäkankaan. Jylhäkangas voitti tämän ottelun niukasti lipuin 2-1 ja eteni sarjan semifinaaliin Hämeenlinnan Sofia Purhosta vastaan. Purhosen voitettua ottelun lipuin 3-0 eteni hän finaaliin Hannu Alvaa vastaan. Finaaliottelun mentyö Ouluun lipuin 3-0 tulokseksi Purhoselle hopeaa.

Mitalisijojen lisäksi seuran joukkue keräsi paljon arvokasta kokemusta ja otteluvoittoja. Edellä mainittujen lisäksi mm. Aada Vainikka, Toni Vainikka, Luna Minne ja Jimi Mantere kokoivat tappion sarjansa finalistille, mutta eivät aivan yltäneet pronssimitaleihin. Myös Ilona Haakanan 8-0 voitto ennen otteluajan päättymistä sekä muutenkin hyvät otteet sarjassaan olivat erittäin positiivisia asioita.

Hämeenlinnan Karateseuran 12-17 vuotiaiden tyttöjen katajoukkue lisäksi täydensi seuran mitalitilastoa yhdellä pronssilla.